חדשות

שליש מהמאושפזים בבתי החולים נמצאים בסיכון לתת-תזונה

פרטים על כך ונתונים נוספים יוצגו בשבוע הבא (6-4 באפריל) בכנס הרפואי הראשון מסוגו בישראל על בעיות תת-תזונה בקרב המאושפזים בבתי החולים

30 אחוז מבין המאושפזים בבתי החולים, נמצאים בסיכון לתת תזונה ורק 1% מהן מאובחן ומטופל בהתאם. כך עולה מסדרת נתונים שיוצגו בשבוע הבא, 6-4 באפריל, בכנס הרפואי הראשון מסוגו בישראל על בעיות התזונה של מאושפזים.

הכנס יתקיים במרכז הרפואי רמב"ם בחיפה וידונו בו כל היבטיה של הבעיה, ברמה מערכתית-לאומית. רמב"ם נחשב למוביל בהתמודדות עם הבעיה הזאת בישראל.

חולים רבים משתחררים מהאשפוז במצב של תת-תזונה

חולים רבים משתחררים מהאשפוז במצב של תת-תזונה (אילוסטרציה)

לכנס אותו מארגנת החברה הישראלית לתזונה קלינית ובראשה ד"ר עירית חרמש, מנהלת רפואית תזונה קלינית ברמב"ם. ד"ר חרמש טוענת שיש להילחם בתופעה הזאת. שותפה בארגון האירוע היא ד"ר גילה רוזן, מנהלת המחלקה לתזונה קלינית, ואליו הוזמנו רופאים מכל בתי החולים, קופות החולים, משרד הבריאות. כן יגיע אורח מחו"ל.

רופאים רבים, הסבירו המארגנים, עדיין אינם מודעים לבעיית התזונה ובעיקר לנושא ה-תת-תזונה של המאושפזים בבתי-החולים. על-פי הנתונים שנאספו ברמב"ם, חולים בסיכון לתת-תזונה מתאשפזים לזמן ארוך יותר, עד כדי 50% מאחרים, נמצאים בסיכון גבוה לסיבוכים רבים ושונים, עד כדי פי שבעה יותר מהרגיל.

חולים רבים משתחררים מהאשפוז במצב של תת-תזונה – מה שפוגע בעצמאותם ועלול להוביל לאשפוז נוסף. נמצא גם קשר ישיר בין אכילה בזמן האשפוז, לבין פרוגנוזה: ככל שהחולה אוכל פחות, הסיכוי שלו לשרוד יותר קטן.

כ-80% מהחולים צורכים בעת האשפוז פחות מ-50% מכמות המזון המוגשת להם.

אורח הכנס מחו"ל יהיה פרופסור אליה מרינוס מומחה לתזונה קלינית ומטבוליזם, מהמכון לתזונת האדם באוניברסיטת סאות'המפטון, בריטניה.

בין המרצים האחרים: פרופסור פייר זינגר, יו"ר החברה האירופית לתזונה קלינית ומנהל היחידה לטיפול נמרץ במרכז הרפואי רבין/בילינסון, ד"ר זיוה שטל מנהלת המחלקה לתזונה במשרד הבריאות, ד"ר אלון לנג מנהל רפואי תוזנה קלינית במכון הגסטרואנטרולוגיה, במרכז הרפואי שיבא, ד"ר שאול לב רופא בכיר בטיפול נמרץ במרכז רבין/בילינסון, פרופסור זמיר הלפרן ,יו"ר מנהל האיגוד לגסטרואנטרולוגיה ומחלות כבד וראש מערך הגסטרואנטרולוגיה במרכז הרפואי תל-אביב ופרופסור שמעון פולק, סגן מנהל רמב"ם וראש המחלקה לאימונולוגיה, אלרגיה ואיידס.

נושאים קשורים:  חדשות,  תזונה,  המרכז הרפואי "רמב"ם"
תגובות