סוגי הפגיעות ושיטות הטיפול הרפואי המוענקות בישראל לפצועי מלחמת האזרחים בסוריה המטופלים על בסיס הומניטרי מעוררים עניין בקהילה הרפואית הבינלאומית; כך מסר אתמול בית החולים "זיו", שדיווח כי פרופ' אלכסנדר לרנר, מנהל המחלקה לאורתופדיה במרכז הרפואי "זיו" בצפת, הציג את השיטות בכנס בברזיל.
עוד בעניין דומה
פרופ' לרנר, מומחה לטיפול בפגיעות גפיים קשות, הציג את שיטות הטיפול בבית החולים "זיו" בכנס בינלאומי על טראומה ואורתופדיה מתקדמת שהתקיים בברזיל, בהשתפות 700 מומחים ורופאים מובילים ממדינות רבות בעולם.
בנוסף להרצאות על נושאים מוזמנים שעסקו בטיפול המודרני בפגיעות אורתופדיות קשות ומסובכות כתוצאה מפגיעות מלחמה ופיגועים, תאונות דרכים ותאונות עבודה, כמו גם טיפולים חדשים במחלות אורתופדיות, הציג פרופסור לרנר לבאי הכנס את מגוון השיטות החדשניות בטיפולים שנעשו לפצועים הסוריים שחצו את הגבול וטופלו ב"זיו" בצפת במהלך השנה האחרונה.
"קיבלתי את הרושם מתגובות עמיתי מרחבי העולם, שהם מתרשמים מאוד מהתוצאות המצוינות שהושגו בטיפולים שניתנו לפצועים הסוריים ובאחוזי ההצלחה הגבוהים בהצלת גפיים שנפגעו קשה מירי ומפיצוצים והיו בסכנת קטיעה", סיפר פרופסור לרנר. לדבריו, "רושם רב עשה מספר המקרים הגבוה של ילדים ופעוטות סוריים שהובאו לטיפול במרכז הרפואי זיו עם פגיעות קשות, שכוללות רגליים וידיים מרוסקות כתוצאה מפיצוצים".
דגש מיוחד ניתן בהרצאת פרופ' לרנר להסבר כיצד הצליח להציל את גפיהם של הפצועים מסכנת קטיעה ולהחזירם לתפקוד באמצעות שילוב בין כמה שיטות ניתוח וטיפול מתקדמות. הוא הוסיף: "העובדה שישראל מעניקה טיפול הומניטרי איכותי וברמה הגבוהה ביותר לפצועים המגיעים אליה ממדינות אויב – וגם פתיחת בית-חולים שדה במיוחד לרשות פצועים בעזה – עושים רושם רב על הרופאים". לדבריו, "גם התקשורת בברזיל שסיקרה את הכנס ציינה כי הפן החיובי הזה לגבי ישראל אינו מוצג דיו בתקשורת העולמית. אני רואה בהרצאותיי על הנושא בגדר שליחות הסברה לאומית לטובת ישראל".