קורונה עולמי

המלצה לכלול תתרנות והפרעות טעם ברשימת תסמיני מחלת הקורונה

האקדמיה האמריקאית לכירורגיית ראש-צוואר מדווחת כי פגיעה בחוש הריח והפרעה בחוש הטעם הן אינדיקטורים ראשונים למחלת הקורונה

פגיעה בחוש הטעם. אילוסטרציה

האקדמיה האמריקאית לאוטורינגולוגיה – כירורגיית ראש צוואר – הפיצה אתמול (ג') לחבריה הודעה לפיה תתרנות, פגיעה בחוש הריח (Anosmia או Hyposmia) וכן הפרעה בחוש הטעם (Dysgeusia) הם אינדיקטור ראשון למחלת קורונה.

בהודעה צוטט הגוף המקביל לארגון רפואי זה בבריטניה. הודגש ש"יש ראיות די טובות לכך וכן על סמך החוויה האישית של נשיא הארגון שנדבק בנגיף".

הגם שמדובר בראייה אנקדוטלית שצברה תאוצה בעולם, מסתבר שרבים מהנדבקים בנגיף אכן דיווחו על בעיות בחוש הטעם והריח, אלא שאלה דיווחים שהגיעו מאנשים שאצלם לא נמצאו תסמינים אחרים נוספים למחלה. לכן מציעים מחברי ההודעה לכלול את שני התסמינים הללו ברשימת תסמיני מחלת קורונה גם ככלי סריקה לאפשרות של הידבקות בנגיף.

נושאים קשורים:  נגיף הקורונה,  תסמיני קורונה,  מגיפה,  תתרנות,  הפרעה בחוש הטעם,  הפרעה בחוש הריח,  קורונה
תגובות