חדשות

"אזהרת מסע ל'העמק' - בי"ח עם 4 מיטות טיפול נמרץ למיליון ילדים!"

מנהלי מחלקות ורופאים מ"העמק" תיארו בדיון סוער בוועדת הבריאות בכנסת את ההזנחה בבית החולים: "חודשים שאין לנו כל מענה ממשרד הבריאות" | נציגי הנהלת הכללית, שבית החולים בבעלותה, נעדרו מהדיון

בית החולים העמק בעפולה. צילום: פלאש 90

בעקבות סדרות התחקירים והעדויות על ההזנחה בבית החולים העמק בעפולה, קיימה אתמול (ג') ועדת הבריאות בכנסת, בראשות ח"כ עידית סילמן, דיון נוסף על מצב שירותי הבריאות בצפון. בדיון אמרו מנהלי מחלקות ורופאים מבית החולים כי זה חודשים שאין להם כל מענה ממשרד הבריאות. "לא שר הבריאות ולא מנכ"ל המשרד באו לפגוש ולראות את המצוקות. נפגשו איתנו קצרות ועד היום לא קיבלנו שום מענה ותשובה".

פרופ' נמרוד רוזן, מנהל מערך האורתופדיה והשיקום בבית החולים, אמר בדיון כי "אין מקום לטיפול נמרץ לילדים אצלנו. הגיע ילד במצב קשה ואנחנו מחפשים לו מקום אחר במדינת ישראל שמוכן לקבל אותו. הילד שוכב שעות בחדר מיון במצב קשה ואף אחד לא רוצה לקבל אותו. צריך לעשות אזהרת מסע ל'העמק' - יש בו ארבע מיטות טיפול נמרץ עבור מיליון ילדים".

יו"ר ועדת הבריאות ח"כ סילמן ציינה כי היעדרותם מהדיון של נציגי קופת החולים כללית, שבית החולים נמצא בבעלותה, מייצרת ביקורת משמעותית בקרב חברי הכנסת והמשתתפים. לדבריה, על הצדדים - משרד הבריאות וה"כללית" - היה לדון בנושא כפי שצוין בפרוטוקול האחרון שסוכם בדיון הוועדה על ביה"ח לפני חודשים. "יושבים פה רופאים מסורים שנאבקים למען המטופלים, הם עושים את הדרך שעות מ'העמק' וההנהלה לעומתם נעדרת", ציינה.

פרופ' רוזן אמר עוד: "יו"ר ועדת הבריאות נתנה משימות ל'כללית' והיא צפצפה עליה בקול גדול ולא ביצעה אף אחת מהמשימות. תכנית החומש שהוצגה פה לפני ארבעה חודשים כבר לא רלוונטית היום. בתכנית הובטח שעד שנת 2022 ייפתחו חדרי ניתוח. כעת זה נדחה ל-2023 או 2024.

"יושב פה נציג תשתיות של משרד הבריאות - תשאלו אותו כמה זמן לוקח לבנות טיפול נמרץ? טיפול נמרץ לא מתוקצב, מרכז לרפואה דחופה לא מתוקצב. לא יכול להיות שכל הזמן אומרים פה אמירות שהן זריית חול בעיני הוועדה, בעיני חברי הכנסת והכי חשוב – זריית חול בעיני מיליון מבוטחים של ה'כללית'. לא יכול להיות שזה יעבור לסדר היום. לא מונה פרויקטור לנושא בית החולים, לא נקבעה ועדת מעקב. מורחים אותנו במילים".

לדברי פרופ' רוזן, "ממלא מקום מנהל בית החולים, ד"ר אלדר ברקוביץ' הוציא מכתב מכפיש נגדנו שאומר שאנחנו (מנהלי המחלקות) הורסים את בית החולים, לא פועלים בתום לב ושהתאהבנו במאבק. יש פה נושא של התנכלות אישית וסגירת חשבונות".

ד"ר בועז בלוך, יו"ר ועד הרופאים במרכז הרפואי העמק, סיפר: "גדלתי בעפולה וחזרתי לעבוד בעפולה והודעתי שאני את הקריירה שלי כרופא אשלים רק בבית חולים העמק בעפולה. אני לא מפחד מאיומים. היו על ראשינו איומים וביקשנו הגנה מהר"י. אני יו"ר ועד רופאי בית החולים העמק – נבחר ציבור של 500 רופאים. הכנסנו את ועד הפעולה לתוך הגוף האורגני של ועד הרופאים כדי שתהיה להם הגנה סטטוטורית. ביקשנו סכסוך עבודה מההסתדרות הרפואית בגלל תחושת האיום.

"פנתה אלי היום רופאה בזעקה לפתוח בשביתה כי הרופאים לא יכולים יותר – לקחו לנו את התורן הרביעי במיון כאשר מגיעים 50 איש למיון. יעיד ד"ר אלדר ברקוביץ', כמה פעמים פניתי אליו בתחינה כדי שיאפשר את התורן הרביעי וכדי שיעשה בדק בית. רופאים קורסים – תנו להם מענה.

"הכנו מסמך שכולל ארבע נקודות קריטיות שאם לא נשלים אותן – נצלול לאבדון. מדובר על רפואת הלב, רפואת המוח, חדרי ניתוח, טיפולי נמרץ, התאוששות ופגייה".

ד"ר בלוך הודיע כי בכוונת ועד הרופאים לסיים כבר מחר (ה') את מסמך ההבנות במשותף עם הסתדרות הרפואית, אותו יגישו ל"כללית" כתכנית ביצוע "תחת מסמרות משפטיים. אנו דורשים ביצוע ומושיטים יד לכל מי שיש לו לב וראש ורוצה לקדם את בית החולים העמק. ההון האנושי שלנו הוא שמציל את בית החולים".

רן רזניק, כתב ופרשן בריאות ב"ישראל היום", שביצע סדרת תחקירים על הנעשה בבית החולים העמק, אמר בדיון כי "בחודשיים האחרונים לא חל כל שיפור ושינוי משמעותי בבית החולים, עדיין תנאי הטיפול במחלקת הטיפול נמרץ הם המוזנחים והקשים בישראל ועד בעיות קשות מאוד. כללית הציגה תכנית שחלק גדול ממנה לא מתוקצב ובכל מקרה לא נותן תשובה לבעיות הקשות העכשוויות בבית חולים העמק, אבל לא פחות חמור מכך: הנהלת משרד הבריאות, שר הבריאות, מנכ״ל משרד הבריאות, לא לקחו עד עכשיו שום אחריות על המשבר בבית החולים ולמעשה לא עשו דבר כדי לקדם את בית החולים, כאילו 'העמק' ומיליון הישראלים בעמקים ובגליל שמקבלים טיפול בבית החולים לא נמצאים בישראל".

עוד אמר רזניק: "חטיבת הרפואה של משרד הבריאות היא המפקחת על בתי החולים בישראל. יש כשלים שהועלו פה עוד בדיון הקודם, למשל לגבי טיפול הנמרץ שבית החולים עצמו מגדיר עצמו כמוזנח בישראל, למשל פגים שנגררים על הכביש תוך סיכון המוח שלהם. איזו פשיטת רגל מוסרית זו ופוליטית ומנהלית וניהולית של משרד הבריאות שנותן רישוי ל'העמק' ולמחלקות שלו? הם לא בדקו את טיפול הנמרץ של העמק וראו שהמצב שלו מחפיר? איפה הם? משרד הבריאות הרי אמור לעשות בקרה על בתי החולים".

נושאים קשורים:  פרופ' נמרוד רוזן,  ד"ר בועז בלוך,  שירותי בריאות כללית,  חדשות,  המרכז הרפואי "העמק",  ועדת הבריאות של הכנסת
תגובות