מנכ"ל משרד הבריאות מינה מחדש את המועצה הלאומית לטראומה ורפואה דחופה. בראשה יעמוד ד"ר אירי (מאיר) ליברגל, מנהל האגף לשריר ושלד ומומחה לאורתופדיה מהמרכז הרפואי הדסה עין כרם. על המינוי דיווחה אתמול (ד') מיטל יסעור בית-אור בישראל היום.
עוד בעניין דומה
בנובמבר אשתקד פוזרה המועצה ויו"ר המועצה, פרופ' מאיר אורן, לשעבר מנכ"ל משרד הבריאות ומנכ"ל המרכז הרפואי הלל יפה, הודיע על התפטרותו. הרקע להתפטרות ולפיזור המועצה היה סירוב משרד הבריאות לקבל את ביקורת המועצה על ויסות הפצועים מבתי החולים בדרום לבתי החולים במרכז בשבעה באוקטובר.
במועצה, שבראשה יעמוד כאמור פרופ' ליברגל, יכהנו כמה מחברי המועצה היוצאת, בהם ד"ר ערן טל-אור מהמרכז הרפואי פוריה, ד"ר דן שוורצרפוקס מ"סורוקה", ד"ר אלון שוורץ, ד"ר רן שטיינברג, גילה היימס, מנהלת הסיעוד ברמב"ם, פרופ' יחזקאל ויסמן מ"כללית" ונציגי מד"א וצה"ל.
בכתבה מצוטט מומחה לטראומה שאומר כי "נוצר פער של עשרה חודשים שבו המועצה לא תפקדה ובעת מלחמה זה קריטי. בהרכב הוועדה הנוכחית נעדר קולם של מנהלי בתי חולים. לא מונה אך מנהל וחסרה הראייה המערכתית. ביד מכוון מנעו מינוי של גורם שיכול להעביר ביקורת על משרד הבריאות". גורם אחר בתחום הטראומה אמר: "טוב שמונתה מועצה חדשה. רתחנו שכמעט שנה ובתקופה כזו אין גוף כזה חשוב לנושא הטיפול בטראומה".
כאמור, מנכ"ל משרד הבריאות משה בר סימן טוב דחה את הביקורת של מומחי הטראומה על ליקויים בטיפול בנפגעים בשבת השחורה ובהמשך מינה ועדת בקרה ואיכות שמסקנותיה חסויות, בראשות פרופ' נחמן אש.
משרד הבריאות שלח בשבוע שעבר עדכון חלקי של מסקנות הוועדה למנהלי בתי החולים שממנו עלה כי בתי החולים והצוותים פעלו במקצועיות ובמסירות עד אין קץ אך עלו אתגרים משמעותיים בשליטה ובניהול הפינוי הרפואי מהשטח. הבעיה המרכזית היתה חוסר בתמונת מצב ברורה עם הגדרת האזור כשטח צבאי סגור. כתוצאה מכך, לא היה גורם אחד שראה את התמונה המלאה ושלט על כלל משאבי הטיפול והפינוי בשטח. רוב הפצועים פונו באופן עצמאי, ללא שליטה מרכזית וללא יכולת לבצע ויסות ראשוני יעיל לבתי החולים.