חדשות

"במקום שמשרד הבריאות יפתח את הכיס, הוא מרעיב אותנו"

ב"הלל יפה" זועמים על הסנקציות שהוטלו על ביה"ח בעקבות גירעון תקציבי ומתלוננים על מחסור במכשור, בבינוי ובכ"א אל מול גידול באוכלוסיה | מנהל האגף הכירורגי: "אני ממש לא רוצה לחשוב על אר"ן"

רוה"מ בנימין נתניהו ביקר השבוע את החיילים הפצועים מאירוע הכטב"מ, המאושפזים ב"הלל יפה". צילום: דוברות ביה"ח

בבית החולים הלל יפה בחדרה, שבשל חריגה מתקציבו יסבול מסנקציות של משרדי האוצר והבריאות, כמו גם בתי החולים הממשלתיים שמיר (אסף הרופא), וולפסון ובני ציון, מתלוננים על מחסור במכשור, בבינוי ובכוח אדם אל נוכח עלייה גדולה באוכלוסיה שבית החולים משרת.

יום לאחר קליטת חלק מהפצועים מפיגוע הכטב"מ השבוע (א') בחדר האוכל של בא"כ גולני, ביקר ב"הלל יפה" ראש הממשלה בנימין נתניהו. מנהל המיון, שבו 33 מיטות, מהן שלוש בחדר טראומה, ד"ר ג'לאל אשקר, אמר: "המיון קטן, וגם זה אחרי שעבר שדרוג. בזמן אר"ן אנחנו נאלצים להשמיש את שני המסדרונות ולהפוך אותם לשרוולים טיפוליים". דבריו מובאים בכתבה של אריאלה איילון ב-ynet הבוקר (ב').

פרופ' בוריס קסל, מנהל האגף הכירורגי ב"הלל יפה", נשיא החברה העולמית לטראומה, הוסיף: "למשרד הבריאות אין כל תונית תקינה במגירה. אני כאן מ-1991 ומאז לא נוסף אף תקן ואפס מיטות לחדרי ניתוח", אמר. "אני רוצה וצריך מכשיר לניטור חולה במהלך הניתוח, מכשיר CT נייד לחדר הטראומה ששניהם חיוניים ומצילי חיים. במקום שמשרד הבריאות ימנע מצוקה ויפתח את כיס התקציב, הוא מרעיב אותנו. איפה נשמע שב-2024 אין לנו עדיין מכשיר PET-CT ואנחנו נאלצים לשלוח חולים אונקולוגיים למרכזים רפואיים אחרים?".

במערך חדרי הניתוח שבעה חדרים לא-ממוגנים ועוד שלושה ממוגנים שלא בקרבת מקום. פרופ' קסל מסביר שמספר חדרי הניתוח היה צריך להיות כפול. "הכשירו שלושה חדרי ניתוח בתת קרקע, אך זו טיפה בים ואני ממש לא רוצה לחשוב על אירועים עם נפגעים רבים. אני יודע שאני והצוות נמשיך בניתוח גם כשיישמעו אזעקות. אבל תכלס, עוד לא עמדנו במבחן והמאני טיים עוד לפנינו".

לדבריו, "כמות הניתוחים ב'הלל יפה' זינקה בפי חמישה בעשורים האחרונים, בעוד המערך הכירורגי כולל 26 רופאים מתוכם 12 מומחים ו-14 מתמחים וזה לא מספיק. חופשת לידה, שירות מילואים, רק השנה שבעה רופאים גויסו בצו 8 ואם כרגע תיפול פצצה או ישוגרו טילים, איאלץ להסתדר עם צוות חסר".

ב"הלל יפה", שהוכר כמרכז טראומה אזורי, 562 מיטות אשפוז ו-380 תקנים לרופאים מומחים ומתמחים. לאחר שקיבל אישור רגולטורי להתמחות, הפך בית החולים מבוקש להתמחויות שונות, אך לדברי פרופ' קסל, "המתמחים שלי רוצים להמשיך כאן כמומחים, אבל אין לי תקנים. משרד הבריאות לא משחרר".

"אנחנו רוצים ויודעים לעשות הכל אבל צריכים משאבים להתפתחות ולהשוואת בית החולים שלנו לבתי חולים מצוידים ומעודכנים", אומר רפי קורן, המנהל האדמיניסטרטיבי. הוא מציין כי בניין מיון  גדול פי ארבעה מהקיים, ממוגן תקנית, יושלם בשנת 2027. "בינתיים אנחנו מתאמצים להסתדר עם הקיים ובעיקר עם מה שחסר".

בכיר בבית החולים אומר כי "משרד הבריאות מקפח אותנו בהתמדה. הגענו למצב שכל מרכז רפואי בישראל פועל כאוטונומיה, כמשק נפרד הדואג לעצמו ולצרכיו. מי שיודע לשנורר, קונה לעצמו מכשור ומי שפחות, נאלץ להעניק רפואת עבר. בשנים האחרונות משרד הבריאות רק מאשר ועלינו מוטל לתקצב. למשל, קיבלנו אישור לרכישת PET-CT ב-27 מיליון שקל. אין מצב שנוכל מקופתנו הדלה לתקצב את כל העלות בלי לשנורר תרומות".

תגובת משרד הבריאות: "המשרד ער לבעיות ולכך שבית החולים מתמודד בסביבה עסקית ורגולטורית מאתגרת ופועל על מנת לסייע. משרד הבריאות החל בהקצאת משאבים בהשקעה של למעלה מ-50 מיליון שקל עבור בניית מחלקה לרפואה דחופה (מלר"ד) חדשה בבית החולים וכן מתעתד להשקיע מיליוני שקלים בחיבור בית החולים למערכת גז טבעי שיפחית את ההוצאה של בית החולים על חשמל ויפחית את פליטת המזהמים. משרד הבריאות השקיע בשנים האחרונות מאות מיליוני שקלים במיגון בתי חולים ובמוכנות לחירום והועברו תקציבי מיגון גם לבית החולים הלל יפה". בנוסף נמסר כי "כמו בכל שנה וכמתחייב בחוק, לכל בית חולים הוקצה תקציב בתחילת השנה. בית החולים הלל יפה חורג בעשרות מיליוני שקלים מתקציב זה. המשרד, באמצעות חטיבת המרכזים הרפואיים הממשלתיים, ימשיך ויסייע בפיתוח בית החולים".

נושאים קשורים:  בית החולים הלל יפה,  פרופ' בוריס קסל,  חדשות,  משרד הבריאות,  גירעון תקציבי,  מיגון בתי חולים
תגובות
אנונימי/ת
16.10.2024, 09:27

לכל בית חולים הוקצה תקציב בתחילת שנה. חסר הפרט הקטן שהתקציב הזה מקוצץ ונמוך בכמה מיליונים טובים לעומת התקציב של 2023.
נוסיף את הסדרי הבחירה החדשים שפגעו אנושות בבית החולים, בעיקר בגלל כללית שעושה מה שהיא רוצה ואף הגדילה לעשות והמציאה מנהלת חדשה באזור חדרה, הכל כדי לשלוח פציינטים לבתיח רחוקים שבבעלותה.
קיצוץ של מיליונים בתקציב + ירידה בהכנסות בגלל הסדרי הבחירה - פיקוח ובקרה של משרד הבריאות על כללית = גירעון.

אנונימי/ת
16.10.2024, 12:52

לבטל את החוזים האישיים ואת בונוסים, להחזיר את הכסף שנשדד על ידי מקורבי ההנהלה ולפטר לאלתר את המנהלים הכושלים. יש רק בעיה אחת: המנהלים הכושלים נבחרו על ידי משרד הבריאות עצמו והגזל בוצע ומתבצע בידיעת משרד הבריאות. בקיצור: נחוצה רפורמה דחופה גם במערכת הבריאות......

בוט שמגיב או שיש מישהו מאחורי המילים האלה? בוולפסון בדיוק אותו מצב כמו בהילל יפה. כללית הוציאה את בית החולים מהסדרי הבחירה ומסיתה חולים מאזור חולון בת ים ויפו לבתי חולים רחוקים. יש ירידה בהכנסות ואין עזרה בתקציב מצד המשרד להצטיידות הכרחית ובינוי. בנוסף, מהלכי אגף התקציבים של משרד הבריאות להוריד את התמחורים של פעולות (התחילו עם מחירי צנתורים וכעת נטפלים לניתוחים בתחום אף אוזן גרון ומי יודע איפה זה יגמר) יגרמו לירידה נוספת של עשרות אחוזים בהכנסות בתי החולים. וכעת מוסיפים חטא על פשע ועושים סנקציות על בתי החולים בתקופת מלחמה. בקרוב אפשר יהיה לכבות את האור ולסגור את הדלתות בגלל קריסה של מוסדות. ובהצלחה לנו.

אנונימי/ת
16.10.2024, 18:27

בית חולים המעסיק פונקציונרים רבים מעל לגיל הפרישה בעלויות מעביד גבוהות. יש לציין שהאחרונים אינם בעלי ערך מוסף רב מבחינת תפוקה. תקנים נתפסים על ידי אנשים בעלי ידע רפואי לא עדכני המונעים מדם חדש לזרום. כן, גם אחד מהמצוטטים בכתבה יכול היה להיות מוחלף במומחה צעיר בתחום הרפואה הדחופה.

אנונימי/ת
16.10.2024, 18:31

בית חולים בעל יכולות נמוכות מאוד, מצוי באזור עני ביותר בו רוב המטופלים הפוטנציאלים מבוטחים על ידי שרותי בריאות כללית ומופנים ל"מאיר" הסמוך. בעלי המעמד הסוציואקונומי הגבוה יותר (לא רק רוה"ם) מצביעים ברגליים ובוחרים במרכזים רפואיים אחרים, בעיקר במרכז.

אנונימי/ת
30.10.2024, 20:45

שטויות

אנונימי/ת
16.10.2024, 21:21

גרעון של הילל הוא גרעון של משרד הבריאות. כך זה כשבעל הבית הוא גם הרגולטור. הכותרות המוזרות הללו בתקשורת מטעות מאוד, שהרי מדובר בדיוק באותם האנשים.

אנונימי/ת
17.10.2024, 00:21

בר סימנטוב עוזר לאוצר להרוס את מערכת הבריאות . לא למד לקח מאיך שהביא את המערכת לקורונה. ממשיך באותו כיוו