חדשות

יתרונות השימוש ב-LDK כחלק מארסנל הטיפול בכאב חריף

סקירה חדשה מצביעה על יעילות ובטיחות השימוש בקטמין במינון נמוך (LDK) כאלטרנטיבה או כתוספת לאופיואידים בטיפול בכאב חריף, הן בסביבה טרום אשפוזית והן במלר"ד

קטמין נוזלי. אילוסטרציה

טיפול בכאב חריף הוא מרכיב קריטי ברפואה דחופה ובטיפול טרום אשפוזי. בעוד שאופיואידים נחשבים ליעילים, הסיכונים ותופעות הלוואי שלהם הובילו לחיפוש אלטרנטיבות. סקירה נרטיבית חדשה של צוות חוקרים מאוניברסיטת קולורדו, שפורסמה בכתב העת The American Journal of Emergency Medicine, בחנה את היעילות של קטמין במינון נמוך (LDK) לטיפול בכאב חריף בסביבה טרום-אשפוזית ובמחלקות לרפואה דחופה (מלר"ד).

הסקירה כללה 64 מחקרים, מתוכם 21 בסביבה טרום-אשפוזית ו-43 במלר"ד. המחקרים כללו ניסויים קליניים אקראיים (RCTs) ומחקרים תצפיתיים.

הממצאים מצביעים על כך ש-LDK אינו נופל מאופיואידים כשמשתמשים בו לבד. כשמשתמשים בו כתוספת לטיפול באופיואידים, LDK יכול לספק אפקט חוסך-אופיואידים. חשוב לציין כי מינונים של קטמין הנמוכים מ-0.5 מ"ג/ק"ג לא היו קשורים לתופעות לוואי משמעותיות.

החוקרים מציינים כי אחד היתרונות המשמעותיים של LDK הוא הגמישות במתן שלו. הוא זמין במגוון צורות מתן כולל תוך-שרירי, תוך-ורידי ותוך-אפי, מה שהופך אותו לאפשרות טיפול יעילה הן בסביבה טרום-אשפוזית והן במלר"ד. גמישות זו מאפשרת שימוש בו במגוון מצבים קליניים, כולל בשטח ובמלר"ד.

ההשלכות הקליניות של ממצאים אלו הן משמעותיות. LDK מהווה אפשרות בטוחה ויעילה לטיפול בכאב חריף ויכול לשמש כטיפול חלופי לאופיואידים או בשילוב איתם להפחתת החשיפה לאופיואידים. השימוש ב-LDK גם עשוי לסייע בהתמודדות עם משבר האופיואידים על ידי הפחתת התלות באופיואידים לטיפול בכאב חריף.

החוקרים מציינים כי למרות התוצאות המבטיחות, יש צורך במחקרים נוספים כדי לקבוע את המינון האופטימלי, משך הטיפול ופרוטוקולים ספציפיים לשימוש ב-LDK במצבים קליניים שונים. עם זאת, הממצאים הנוכחיים מספקים בסיס חזק לשקול את השימוש ב-LDK כחלק מארסנל הטיפול בכאב חריף.

נושאים קשורים:  כאב,  קטמין,  LDK,  אופיואידים,  חדשות,  מחקרים,  מלר"ד
תגובות