חדשות

החלה פעילות נגיף קדחת מערב הנילוס; שלושה מקרים בחודש האחרון

משרד הבריאות דיווח כי מקרי קדחת מערב הנילוס שאותרו באחרונה מסמנים את תחילת עונת הפעילות של הנגיף, המועבר בעקיצות יתושים

החלה עונת הפעילות של נגיף קדחת מערב הנילוס, כך הודיע אתמול (יום א') משרד הבריאות. לדברי המשרד, בחודש האחרון אובחנו בארץ שלושה חולים במחלה ו"הדבר מבשר את תחילת העונה" של הנגיף.

מתחילת השנה הנוכחית זוהו וטופלו בישראל 15 חולים וחשודים כחולים בקדחת מערב הנילוס, מהם רק שניים אובחנו באורח ודאי.

הפיזור המרחבי של הנגיף בארץ היה מאזור חיפה ועפולה בצפון ועד אזור אשקלון בדרום. החולים הגיעו מ-12 יישובים באזור זה. בגוש דן זוהו 6 חולים.

בשנת 2013 דווחו בישראל 71 מקרים של חולי קדחת מערב הנילוס ומתוכם נפטרו ארבעה. ב-2012 דווח על 89 מקרים ומתוכם נפטרו שני חולים.

על-פי רוב ניתן להגדיר את קדחת מערב הנילוס כמחלה קלה. אלא שיש גם מקרים של תחלואה קשה וכאמור אף תמותה ממחלה זו.

משרד הבריאות ממליץ לנקוט באמצעים למניעת עקיצות יתושים כדי להתגונן מפני הסיכון להידבק בנגיף. המדובר בשימוש בתכשירים דוחי יתושים, התקנת רשתות לחלונות ולבוש מתאים, במיוחד באזורים שבהם קיימים מטרדי יתושים ומאגרים של מים עומדים – עליהם יש לדווח מיידית לרשות המקומית.

קדחת מערב הנילוס (West Nile Fever) נגרמת על ידי נגיף המתאכסן בציפורים. יתושים עוקצים ציפורים נגועות וכך יכולים להעביר את המחלה לבני אדם.

לרוב ההדבקה חולפת ללא תסמינים. בחלק מהמקרים מופיעה מחלה דמוית שפעת החולפת מאליה. תסמיני קדחת מערב הנילוס הם: חום, כאבי ראש, חולשה, כאבי פרקים ושרירים, דלקת בלחמית העין, פריחה ולעתים בחילות ושלשולים. ב-1% מהמקרים המחלה קשה, ואז מופיעים סימנים נוירולוגיים המתאימים לדלקת קרום המוח, לדלקת מוח חדה או לשיתוק רפה חד.

תקופת הדגירה של המחלה היא לרוב 7 עד 14 יום מעקיצת היתוש. במקרים יוצאי דופן התקופה היא מ-3 עד 21 יום. מאחר שאין טיפול ספציפי כנגד המחלה - עיקר המאמץ הוא במניעה. מידע נוסף אודות המחלה ובכלל זה גם כיצד לטפל במקרה של עקיצה פורסם באתר משרד הבריאות (לחצו כאן)

נושאים קשורים:  חדשות,  קדחת מערב הנילוס,  בריאות הציבור,  יתושים,  מטרדי יתושים
תגובות