חדשות

84% ממקרי הכוויות בילדים מתרחשים בבית, לרוב במטבח או בסלון

התכנית הלאומית לבטיחות ילדים יוצאת בקמפיין הסברתי חדש למניעת כוויות: הרחקת מקור הסכנה, בעיקר נוזלים חמים, היא הדרך הבטוחה ביותר למנוע כוויות בילדים

כוויות בילדים. הרחקת גורמי סיכון

84% מהילדים שנפגעים מכוויות נפגעים בביתם, לרוב במטבח או בסלון. כוויה היא בין צורות ההיפגעות השכיחות בעיקר בחורף. קבוצת הגיל הנמצאת בסיכון הגבוה ביותר היא של פעוטות מגיל אפס ועד ארבע שנים, המהווה 78.1% מנפגעי הכוויות. מדי שנה מגיעים לבתי החולים בארץ אלפי ילדים עם כוויות בדרגות חומרה שונות.

נתונים אלה הוצגו אתמול (ג') על ידי משרד הבריאות בשיתוף התכנית הלאומית לבטיחות ילדים, לקראת קמפיין תקשורתי-הסברתי חדש שיתמקד במניעת כוויות.

גורם הסיכון המשמעותי ביותר לכוויות הם נוזלים חמים - 60% ממקרי הכוויות. שתייה חמה, סירים שבתוכם תבשילים חמים, מים רותחים, מיחמים וקומקומים, מהווים סכנה כאשר הם בקרבת ילדים ופעוטות.

בבדיקה שנעשתה על ידי הגופים השותפים למיזם התברר כי 70% מהילדים אשר אושפזו בגין כוויה היו בקרבת מבוגר או במרחק ראייה ממנו. המשמעות היא: הבעיה איננה בהיעדר השגחה אלא דווקא במניעה. הרחקת מקור הסכנה מילדים צעירים היא הדרך הבטוחה ביותר למנוע כוויות.

הקמפיין נועד לכן לסייע להורים, בהדרכה ובהכוונת המטפלים, להעלות את המודעות לסכנות הקיימות בבית ולהכיר ולעודד נקיטת אמצעי מניעה.

אמש כבר הועלה לשידור בטלוויזיה ובמדיה הדיגיטלית סרטון הסברה שבו מוצגים מצבי הסיכון השונים של ילדים בבית - במטבח, בסלון ובאמבטיה - והודגשו הכללים למניעה.

פרופ' איתמר גרוטו, המשנה למנכ"ל משרד הבריאות ויו"ר התכנית הלאומית לבטיחות ילדים, אמר אתמול: "רוב הכוויות אצל ילדים קטנים נגרמות מנוזל חם. כיוון שעור התינוקות מאוד דק, נוזל חם שנשפך עליו עלול לחדור לשכבות הפנימיות של העור יחסית בקלות ובמהירות ולגרום לפגיעה חמורה, שתגרור אחריה טיפולים קשים וכואבים לאורך שנים וגם עלולה לגרום לצלקות פיזיות ונפשיות לעד. ניתן למנוע את מרבית הכוויות באמצעות שמירה על כללי בטיחות פשוטים".

ואלו ההנחיות למניעת כוויות אצל ילדים שפורסמו במסגרת הקמפיין:

יש להרחיק מהישג ידם של ילדים סירים חמים וספלים עם שתייה חמה. אין להניח ספל על שולחן נמוך, בקצה השולחן או בקצה השיש. אין מניחים סיר עם תבשיל חם על הרצפה.

אין להחזיק תינוק על הידיים בזמן הבישול או בעת שתיית משקה.

יש להרחיק מיחם וקומקום מקצה השיש כדי למנוע משיכתם על ידי הפעוט.

בעת הבישול רצוי להשתמש בלהבות האחוריות של הכיריים, ובכל מצב, יש להפנות את ידיות כלי הבישול לכיוון הקיר.

אמצעי החימום צריכים להיות ללא אש גלויה. אמצעי החימום הבטוחים ביותר הם מזגן או רדיאטור.

יש להתקין בברזי הבית אמצעי להגבלת הטמפרטורה של המים עד ל-49 מעלות.

נושאים קשורים:  כוויות בילדים,  קמפיין,  מניעת כוויות,  חדשות,  התכנית הלאומית לבטיחות ילדים
תגובות