קורונה בישראל

ציוד מיגון אישי לרופאים נגנב מבתי החולים

לצד תלונות רופאים על מחסור בציוד מגן אישי, ארגון רופאי המדינה בהר"י מפעיל "מלשינון" לטובת הרופאים שבו יוכלו לדווח האם הציוד תואם להנחיות ומספק הגנה

מסיכות כירורגיות, ציוד מיגון. אילוסטרציה

ציוד מיגון אישי לרופאים נגנב מבתי חולים, וכבר לפני שבועיים אירע מקרה שכזה באחד מהם. כך דווח הבוקר (א') בחדשות ערוץ 13. בדיווח נמסר כי הנושא הועלה בכנס רופאים מיוחד לטיפול במגיפות שקיימה הר"י ובהשתתפות כמה מבכיריה, ביניהם יו"ר הר"י פרופ' ציון חגי, יו"ר ארגון רופאי המדינה ד"ר זאב פלדמן, סגן יו"ר הר"י ויו"ר ארגון רופאי קופת כללית ד"ר משה קוסטינר ועו"ד לאה וופנר.

אמש גם נודע כי לאחר שהתברר כי 949 רופאים ורופאות ו-635 אחים ואחיות נמצאים בבידוד בשל מגע עם חולי קורונה, פתח ארגון רופאי המדינה בהר"י "מלשינון" לרופאים שבו יוכלו לדווח האם ציוד המיגון שלהם תואם להנחיות ומספק להם הגנה. רופאים במרפאות בתי החולים דיווחו על מחסור במסיכות כירורגיות פשוטות.

ד"ר זאב פלדמן, יו"ר ארגון רופאי המדינה (אר"מ), שלח לכלל הרופאים את הנחיות המיגון וביקש להתריע, באמצעות ראשי הוועדים, אם הם נדרשים לעבוד ללא מיגון מתאים. "אנו נמצאים בעיצומו של אחד האתגרים הגדולים בפניהם עמדה מערכת הבריאות בישראל מעודה", כתב פלדמן. "ההתמודדות הלאומית, הכלכלית ובעיקר הבריאותית עקב התפשטות נגיף הקורונה משפיעה על כלל תושבות ותושבי ישראל. אנחנו, צוותי הרפואה, נמצאים בלב הסערה.

"אזרחיות ואזרחי ישראל מצפים מאיתנו להעניק להם את הטיפול הרפואי המיטבי, ואנחנו מצפים ממדינת ישראל שתספק לנו את הציוד, את המיגון וכמובן את ההנחיה המקצועית המיטבית לדרך שבה עלינו לטפל בחולות ובחולים תוך שמירה על בטיחותנו".

עוד ציין פלדמן כי "אנו מצפים ממנהלי בתי החולים לפעול על מנת למזער את סיכון חשיפת הצוותים לזיהום, הן בבחירת אתרי הטיפול והן באבטחת מלאי ציוד המיגון הדרוש. אנו מצפים ממשרד הבריאות לפקח על בתי החולים ולוודא שאכן כך הם פני הדברים.

״במחסור הקיים בתקני רופאים, בעומס העבודה הקשה שבו אנו עובדים, כל רופא שידבק במהלך משבר הקורונה יחליש את יכולתה של ישראל להתמודד מיטבית עם הנגיף ועם הטיפול השוטף בצורכי בריאותם של תושבי ישראל שלא עוצרים מלכת גם בימי קורונה אלה".

"ישראל היום" דיווח כי בין הרופאים שהצטרפו בשבוע שעבר למבודדי הבית: ד"ר אבי עירוני, מנהל המיון ב"שיבא", ועוד 18 רופאים ורופאות במיון ו-11 אחים ואחיות. זאת לאחר שרופא שחזר מצרפת ועבד במחלקה נדבק בקורונה במהלך שהותו בחו"ל, אך קודם לכן הספיק לעבוד שתי משמרות במיון, טרם כניסתן לתוקף של הנחיות הבידוד. מטופלים שטופלו ישירות על ידו עודכנו באופן אישי.

בבית החולים אסותא-רמת החייל הודיעו על צמצום במספר הניתוחים המבוצעים במקום, לאחר ש-28 אחיות חדר ניתוח נחשפו לאחות בתפקיד ניהולי שאובחנה כחולת קורונה. החולה לא היתה במגע עם חולים.

16 אנשי צוות מבי החולים איכילוב בתל אביב נמצאים בבידוד בעקבות מגע עם מטופל שאובחן בהמשך כחולה קורונה  וטופל בתחילה כחולה "רגיל" במיון. ב"בילינסון" בפתח תקווה בודדו שמונה אנשי צוות בעקבות מקרה דומה. כך גם מצוות "סורוקה".

על פי הנחיית המשנה למנכ"ל משרד הבריאות, פרופ' איתמר גרוטו בנושא מיגון הצוות הרפואי: בכל מקרה שבו מגיע למרפאה מטופל עם מחלה בדרכי הנשימה, הרופאים צריכים להתמגן ולמגן את המטופל עצמו במסיכה כירורגית וזאת בשל האפשרות שתהיה חשיפה לחולה קורונה מבלי שיוגדר כחשוד. אם יתברר שהמטופל אכן חולה בקורונה, איש הצוות לא יזדקק לבידוד. ההנחיה הופצה למנהלים הרפואיים בכל קופות החולים.

נושאים קשורים:  נגיף הקורונה,  מגיפה,  ציוד מיגון,  צוות רפואי,  חדשות,  קורונה
תגובות