קורונה בישראל

החל מיום ראשון הקרוב תופסק כל הפעילות האלקטיבית בבתי החולים

משרד הבריאות החריף את צעדיו בהתמודדות עם התפשטות נגיף הקורונה ומגביל עוד את תנועת האזרחים | קשישים ואנשים עם מחלות כרוניות בכל גיל מתבקשים להישאר בבתיהם | יש למדוד חום בטרם היציאה לעבודה

"יש לאפשר המשך תפקוד מלא של שאר האוכלוסיה, הצעירה והבריאה, שתידבק ותיצור עמידות, ללא שום תחלואה או תמותה משמעותיים". צילום: נתי שוחט/ פלאש 90

משרד הבריאות החריף את צעדיו בהתמודדות עם התפשטות נגיף הקורונה והודיע לפני שעה קלה על ההנחיות החדשות המחמירות לציבור. בהודעה שפרסם היום (א') בצהריים ניתנו הנחיות מפורטות חדשות במסגרת המהלכים שננקטים בישראל לבלימת התפשטות נגיף הקורונה. בין ההנחיות: החל מיום א' הקרוב, 22 במארס, תופסק כל הפעילות האלקטיבית בכל בתי החולים הציבוריים ובנושא הזה יתפרסמו הבהרות נוספות בהמשך.

ההנחיות החדשות הן:

אין לצאת מהבית, למעט במצבים המחייבים זאת כמו עבודה בהתאם למגבלות הקבועות שיפורטו להלן ובהתאם לתקנות שיפורסמו בנפרד; או לשם הצטיידות במזון, תרופות, שירותים רפואיים ושירותים חיוניים אחרים.

אין לצאת מהבית לפארקים, לגינות משחקים, לחוף הים, לבריכה, לספריות, למוזאונים, לשמורות טבע וגנים או למרחבים ציבוריים אחרים - למעט יציאה של ילדים במסגרת המשפחה בלבד או עם בעל חיים (באופן בודד).

אין לקיים חוגים כלל - גם לא במספר מינימלי של משתתפים ובכלל זה חוגי ספורט ופעילות בחדרי כושר. כלל זה חל גם על חוגים המתקיימים במסגרת הציבורית וגם במסגרות הפרטיות. ניתן לצאת לפעילות ספורט לא מאורגנת, בקבוצה של עד חמישה אנשים אולם תוך הקפדה על מרחק של שני מטר בין משתתף למשתתף.

קשרים חברתיים יתנהלו באמצעי תקשורת מרחוק. יש להימנע מאירוח חברים ובני משפחה שאינם מתגוררים בבית.

ההנחיות לאוכלוסיות שבסיכון

קשישים ואנשים עם מחלות כרוניות קשות בכל גיל, מחלות ממושכות של דרכי הנשימה כולל אסטמה, מחלות אוטואימוניות, מחלות לב וכלי דם, סוכרת, מחלות ומצבים הפוגעים במערכת החיסון, חולים במחלות ממאירות ומחלות עם פגיעה במערכת החיסון. על כל אלה להקפיד ולהימנע ככל הניתן מלצאת מהבית, מאירוח אנשים בביתם, למעט לקבלת שירותים חיוניים. יש להיעזר בחברים ובבני משפחה בהבאת אספקה לבית.

צמצום הצורך ליציאת אנשים מהבית תיעשה בכלים הבאים: עבודה מרחוק, שיחות וידיאו ושיחת ועידה.

לציבור הרחב נאמר: אם מרגישים שאתם מפתחים מחלה, חום, עם או בלי תסמינים נשימתיים, עליכם להיכנס לבידוד בית תוך הימנעות מכל מגע עם בני המשפחה. יש למדוד חום פעמיים ביום. במידה ואתם מודאגים - צרו קשר עם הרופא שלכם או עם מרכז הפניות של הקופה שבה אתם מבוטחים.

במקרה של מחלת חום, על החולה להימצא בבידוד עד יומיים שלאחר סיום החום. שאר בני המשפחה ימצאו בבידוד רק במקרה של אבחנה חיובית לנגיף הקורונה.

במסמך הנחיות החדש מפורטים כללי התנהגות נוספים שכבר נכללו בהודעות קודמות: הימנעות ממגע פיזי כולל חיבוקים ולחיצות ידיים; אין לפתות דלתות בכף היד; יש להמעיט בנגיעה בפנים ויש להקפיד על רחיצת ידיים לעיתים קרובות.

מותר לצאת מהבית רק לצורך בטיפול רפואי דחוף. חל איסור על חולים עם חום ותסמינים נשימתיים לצאת מהבית, למעט במצבי חירום רפואי.

מומלץ לקנות מצרכים חיוניים כשיש אפשרות לאספקה במשלוח או על ידי בן משפחה, או במקרה של קשישים או חולים במחלות כרוניות. יש לצמצם ככל האפשר עד למינימום הנדרש ולבני משפחה וקרובים בלבד את ההשתתפות בלוויות. לשמור על מרחק של שני מטרים בין אדם לאדם. להימנע משהייה בחללים סגורים. ניתן לצאת ל-10 דקות של הליכה יחידנית במקומות מבודדים או ליציאה לחצר הבית. יש לרדת לבד במעלית או ללא קרבה עם אנשים אחרים.

מומלץ ששמירה על ילדים תיעשה על ידי שתי משפחות יחד באופן קבוע כדי שיוכלו לשמור על פעוטות.

יש להימנע ככל הניתן משימוש בתחבורה ציבורית. יש לשמור על מרחק שני מטרים מכל אדם, בעת הגעה למקום ציבורי שיש בו אנשים נוספים. להקפיד על קיום מרחק של שני מטרים לפחות בין העובדים בכל המקומות והמתארים שבהם העובדים נמצאים.

יש למדוד חום בטרם היציאה לעבודה. במידה שיש חום או סימני תחלואה נשימתית, אין להגיע לעבודה. יש להקפיד על כללי הבידוד בבית. מומלץ לקיים טבלת רישום של חום (מדידה בבוקר ובערב). יש לרחוץ ידיים בכניסה וביציאה לעבודה, וכן אחת לשלוש שעות לכל היותר. להשתדל ככל הניתן שלא לגעת באף ובפה ולרחוץ ידיים לאחר כל מגע מסוג זה. יש לפזר טישו או נייר טואלט בזמינות קרובה לכל העובדים.

יש לאוורור באופן מקסימלי את הבית. לחטא ידיות ודלתות; להימנע מלנשק מזוזות ותשימי קדושה אחרים; להימנע מלעשן סיגריות, סיגריות אלקטרוניות או נרגילות; להימנע משימוש בכלי אחד לשם אכילה משותפת או להימנע משיתוף אוכל מפה לפה יש להקפיד על תזונה בריאה ופעילות גופנית בעת השהייה בבית ובהקשר זה יתפרסמו הנחיות נפרדות בהמשך.

נושאים קשורים:  נגיף הקורונה,  משרד הבריאות,  הנחיות לציבור,  בתי החולים,  מגיפה,  19-COVID
תגובות
אנונימי/ת
19.03.2020, 09:30

דעתם של הרופאים בניגוד למדיניות משרד הבריאות היא חוכמת הרבים. הסיבה להבל נובעת מהעובדה שדעתם של הרופאים מבוססת על ידע וניסיון רפואי. מדיניות משרד הבריאות נקבעת על סמך צרכים פוליטיים. דחיית משפט מסקרן. אי הקמת ועדות כנסת, אי פגיעה (השם ירחם) באוכלוסייה חרדית שמסכנת את עצמה ואת יתר האוכולוסיה אבל תשמש כפרטנר פוליטי פשרות לזמן מסך טלוויזיה לציבור הרחב וכדומה.