קורונה בישראל

ארגונים מקצועיים בישראל מציגים: הטיפול התרופתי בחולי קורונה מבוגרים

מסמך חדש של ארגון הרוקחות הישראלי, הארגון לפרמקולוגיה קלינית והחברה לטוקסיקולוגיה מציג את אפשרויות הטיפול התרופתי בחולי COVID-19 מבוגרים: התרופות, המינון המומלץ, משך הטיפול, תופעות הלוואי והאינטראקציות המרכזיות

תרופות לקורונה. אילוסטרציה

ארגון הרוקחות בישראל, הארגון הישראלי לפרמקולוגיה קלינית והחברה הישראלית לטוקסיקולוגיה הוציאו היום (א') מידע תרופתי מרוכז על  התרופות בהן נעשה ניסיון לטפל בחולי קורונה במוסדות רפואיים בארץ ובעולם. המסמך מתעדכן באופן תדיר בהתאם לתוצאות מחקרים מהארץ והעולם, מידע זה מתעדכן ברמה יומית ושבועית, בנוגע לטיפולים שנמצאים יעילים או לא יעילים.

ד"ר לי גולדשטיין, יו"ר האיגוד הישראלי לפרמקולוגיה קלינית: "קצב הדיווחים הגבוה על נסיונות לטיפולים במחלת COVID-19 מעמיד את הצוות הרפואי בקושי חדש: טיפול בתרופות אשר ביומיום אינם בשימוש כלל הרופאים, ובוודאי לא בשימוש שכיח אצל הרופאים המטפלים בקורונה. על מנת להקל על הצוותים ברישום תרופות אלו, הקמנו צוות לעבודה משותפת, המורכב מפרמקולוגים קליניים, רוקחים קליניים, וטוקסיקולוג על מנת לכתוב המלצות על מינונים, אינטראקרציות ותופעות לוואי חשובות של תרופות אלו".

המסמך יתעדכן מעת לעת על פי ההתפתחויות וההמלצות. הוא אינו מסמך אשר ממליץ על אף טיפול, אלא לשימוש במידה והוחלט לתת טיפול והרופא צריך המלצות מעשיות לגבי אופן הטיפול. "היה חשוב לנו שהמסמך יהיה קצר מתומצת ומעשי", ציינה ד"ר גולדשטיין.

המידע בנוגע לטיפולים תרופתיים אפשריים ב-COVID-19 מתפתח ומתעדכן במהירות בשל מחקרים רצים בתחום והוא כפוף לשיפוט המקצועי ולפרשנות של הגוף המטפל. הטבלה הבאה מסכמת את המידע התרופתי לגבי חלק מהתרופות הנבדקות וניתן כיום כאופציות טיפוליות ב-COVID-19 (להגדלה ליחצו על הטבלה):

ד״ר אופיר לבון, יו״ר החברה הישראלית לטוקסיקולוגיה, ההסתדרות הרפואית בישראל: "עדיין לא הוכח טיפול תרופתי יעיל במחלת COVID-19, אך קיימות מספר תרופות המוצעות כאפשרויות טיפול; חלקן רשומות להתוויות אחרות, וחלקן ניסיוניות. ההחלטה על מתן תרופה לחולה COVID-19 תלויה בהנחיות קליניות מתעדכנות ובהתאם לשיקול הדעת הקליני. לאחר החלטה כזו, נדרשת התאמה של התרופה ומשטר המינון שלה, והתחשבות בהתוויות הנגד, האזהרות, תופעות הלוואי והאינטראקציות".

יו"ר ארגון הרוקחות בישראל, ד"ר אלינה אמיתי: "חשוב להבין כי לא מדובר בהנחיות טיפול. אנחנו מדברים על מצב של פנדמיה, בו מטפלים בתרופות במקביל למחקרים קליניים המתקיימים בתרופות אלו. מדובר במידע תרופתי לצוותים רפואיים. לאור העובדה כי מדובר בתרופות הנמצאות בשלבי מחקר שונים והמידע הרלוונטי למתן הטיפול לא בהכרח זמין לצוות המטפל, הרוקחים  הקליניים והפארמקולגים ריכזו מידע חיוני אודות תרופות אלו, כך  ובמידה ומתקבלת החלטה רפואית לטפל בחולה  בהתאם למצבו, המידע  שנוגע לשימוש בטוח ונכון בתרופה יהיה זמין לצוות המטפל".

את המסמך ערכו ד"ר כרמיל עזרן, ד"ר אריג' מטר-בשארה וד"ר אלינה אמיתי מהמערך לרוקחות קלינית, ארגון הרוקחות בישראל; ד"ר אופיר לבון, ד"ר לי גולדשטיין ופרופ' מתי ברקוביץ מהאיגוד הישראלי לפרמקולוגיה קלינית והחברה הישראלית לטוקסיקולוגיה.

העורכים מציינים כי בקובץ מופיעות האינטראקציות העיקריות אך יש לבצע הערכת אינטראקציות באופן פרטני עבור כל מטופל והטיפולים שאותם הוא מקבל.

טיפולים נוספים בהם דווח ניסיון בעולם: IV Human Immunoglobulins, Atazanavir, Nitazoxanide, Ribavirin.

למסך המלא: ליחצו כאן

נושאים קשורים:  נגיף הקורונה,  אגף הרוקחות,  טיפול תרופתי,  קורונה,  חדשות,  תרופה לקורונה
תגובות

מדוע azithromycin אינו מופיע, הרי הוא אף נמצא בפרוטול בארץ, למשל ב'' שרון''