קורונה בישראל

"הרחבת הבדיקות לגופים שאינם מוסדות בריאות היא בזבוז משאבים"

כך טוענת אסתר אדמון, יו"ר ארגון עובדי המעבדות, בפנייתה לנתניהו: "במקום לבנות פיל לבן מתוך לחץ, ראוי להשקיע את הכספים בשדרוג המעבדות שבפיקוח משרד הבריאות"

מעבדת בדיקות. צילום: יוסי אלוני/ פלאש 90

הסתדרות הביוכימאים, המיקרוביולוגים ועובדי המעבדות פנתה אמש (מוצ"ש) במכתב דחוף לראש הממשלה עם העתקים לשורה של אישים נוספים המעורבים עתה בהתמודדות עם מגיפת הקורונה ובו דרישה "לעשות סדר בנושא הבדיקות לזיהוי נגיף הקורונה".

יו"ר הארגון, אסתר אדמון, ציינה בפנייה זו כי בישראל יש כיום כ-35 מעבדות רפואיות בבתי החולים ובקופות החולים שערוכות לביצוע בדיקות אבחון הנגיף. הן מסוגלות לפענח ביממה כ-30,000 בדיקות דיגום. אלא שהמעבדות רחוקות עדיין מלמצות​ את מלוא הפוטנציאל הטמון בהן.

רק ביום שישי הנחה המשנה למנכ"ל משרד הבריאות פרופ' איתמר גרוטו – יותר מחודש מתחילת ההתפרצות בארץ – על המעבדות בבתי החולים להגדיל את היקף הפעילות ולעבוד סביב השעון.

"המספר הנמוך של הבדיקות בשבועות האחרונים", כתבה אדמון, "נובע אך ורק ממחסור בציוד רפואי, המיועד לביצוע הבדיקות עצמן - מטושים ריאגנטים ועוד - ולא בשל קשיים כלשהם במעבדות".

לצד זה הביעה אדמון תמיהה על כך שמשרד הבריאות מוצא לנכון להרחיב את מעגל ביצוע​ הבדיקות באמצעות פנייה לגופים שאינם מוסדות בריאות כהגדרתם בחוק, "תוך השקעה כספית גבוהה, המיועדת לשימוש קצר מועד וחד פעמי. הרבה יותר הגיוני היה להשקיע במעבדות, לתועלת בריאות הציבור בימים אלה ומתוך חשיבה לעתיד. המעבדות בבתי החולים ובקופות החולים ערוכות​ למלא את כל היקף הבדיקות הנדרש כיום וגם את הבדיקות הסרולוגיות שתידרשנה בעתיד הקרוב. אולם, כל זאת בכפוף להקצאת המשאבים הדרושים.

"במקום לבנות​ 'פיל לבן' מתוך לחץ והעדר חשיבה קדימה, ראוי להשקיע את הכספים בשדרוג המעבדות הקיימות שבפיקוח משרד הבריאות ולהצעידן למאה ה-21".

בתוך כך נמסר גם כי מעבדה של אוניברסיטת תל אביב הודיעה כי היא ממתינה לקבלת אישור ממשרד הבריאות לבצע במתקניה את הבדיקות הנדרשות.

נושאים קשורים:  נגיף הקורונה,  עובדי המעבדות,  אסתר אדמון,  בנימין נתניהו,  קורונה,  מגיפה,  בדיקת קורונה
תגובות