קורונה בישראל

מרוץ המנשמים: ישראל הזמינה 14 אלף מכונות הנשמה מחו"ל והשיגה רק 53

ד"ר אורלי ויינשטיין, האחראית על רכש הציוד הרפואי במשרד הבריאות: "רוב המנשמים בארץ יהיו תוצרת כחול־לבן - הג'ונגל בעולם מלמד לא להסתמך על אחרים"

משרד הבריאות הזמין 14 אלף מנשמים אבל השיג רק 53, כך סיפרה ד"ר אורלי ויינשטיין, שסיימה בחודש שעבר את תפקידה כראש חטיבת המרכזים הרפואיים במשרד הבריאות ועוסקת עתה ברכש הציוד הרפואי לבתי החולים לצורך הטיפול בחולי קורונה.

ד"ר אורלי ויינשטיין. "כבר עתה יש שלושה פסי ייצור בארץ למטושים ולציוד מיגון לצוות רפואי"

בראיון עם אדריאן פילוט המתפרסם הבוקר (ב') ב"כלכליסט" ציינה ד"ר ויינשטיין כי "הג'ונגל בעולם – המרוץ לרכישת מכונות ההנשמה – רק מלמד שעדיף שציוד זה ייוצר בישראל". בראיון תיארה את הקשיים וכן את המשאים ומתנים העסקיים שהתנהלו עם ספקים ויצרנים, על מחירי המערכות שהאמירו בתוך זמן קצר עד כדי פי שבעה מהמחיר הראשוני. בין השאר הסבירה מה נדרש כדי לבדוק כל מכונה ומדוע נפסלו הצעות רכש שונות משום שהוברר שהיו באיכות ירודה.

"קנינו, סיפרה גם עוד 8,000 מנשימים פשוטים אך זמינים יותר ואלה שמורים למצבי קיצון בהיקפי החולים שיזדקקו להנשמה", אמרה ד"ר ויינשטיין וציינה כי "רק סוג אחד של מכונות נקנה מהסינים והן עוברות בדיקה בבתי חולים בארץ.  כל השאר הם מנשימים מארה"ב ומאירופה".

ויינשטיין סבורה כי בסופו של דבר, רוב המנשמים שיהיו בארץ יהיו תוצרת כחול־לבן ולדבריה כבר עתה יש שלושה פסי ייצור בארץ גם של מטושים וגם של ציוד מיגון לצוות רפואי. "עדיף שלא להסתמך עוד על אף מדינה זרה", ציינה.

כמו כן, מסרה, נתקבל אישור לרכישת 30 מערכות אקמו בנוסף ל-36 שכבר יש בבתי חולים שונים בישראל וגם אושרה רכישת 250 מכשירי אולטרסאונד כף-יד לצורך אקו-לב ליד מיטת החולה כתחליף ל-CT.

נושאים קשורים:  נגיף הקורונה,  ד"ר אורלי וינשטיין,  מכונות הנשמה,  ציוד רפואי,  מגיפה,  קורונה
תגובות