מחקרים - נגיף הקורונה

האם הקיץ יחסל את מגיפת הקורונה? השפעת הטמפרטורה על COVID-19

החוקרים ערכו ניתוח נתונים מרחבי-זמני שבדק את השפעת הטמפרטורה היומית עם המספר המצטבר של מקרי ה-COVID 19 במחוזות ספרד

טיילת בחוף הים בברצלונה, מאי 2020. צילום Daniel Ferrer Paez/ שאטרסטוק

נגיף ה-SARS-CoV-2 החדש אשר גורם למחלת COVID -9 דווח לראשונה במחוז ווהאן שבסין בדצמבר 2019. הפתוגן הזה התפשט במהרה בלמעלה מ-200 מדינות, ביניהן ספרד היתה מבין המדינות עם אחוז התמותה הגבוה ביותר.

עד כה מחקרים תמכו בהשערה האפידמיולוגית שתנאי מזג אוויר עשויים להשפיע על ההישרדות ועל ההתפשטות של מחלות נגיפיות העוברות באופן טיפתי. יחד עם זאת, היו גם מחקרים סותרים שדווחו בנושא זה. בנוסף לכך, רבים מהמחקרים שתומכים בהשערה זו התבצעו עם התחשבות במשתנים מטאורולוגיים בלבד, דבר שעשוי להגביל את אמינות הממצאים שלהם.

במחקר שעליו דווח ב-Science of Total Environment החוקרים ערכו ניתוח נתונים מרחבי-זמני שבדק את השפעת הטמפרטורה היומית (הממוצעת, המינימלית והמקסימלית) עם המספר המצטבר של מקרי ה-COVID 19 במחזוות ספרד השונים.

משתנים לא מטאורולוגיים כגון צפיפות האוכלוסיה, פילוח האוכלוסיה לפי גילאים, מספר המטיילים ומספר החברות הפעילות הובאו במחשבון בניתוח הנתונים.

החוקרים לא מצאו ראיות המצביעות על הפחתה במספר מקרי COVID-19 בטמפרטורות ממוצעות, מינימליות ומקסימליות חמות יותר. יחד עם זאת, יש להביא תוצאות אלו בערבון מוגבל בהתחשב במוגבלות הנתונים הזמינים אודות COVID-19. כמו כן אין להסיק מהממצאים של מחקר זה על טווחי טמפרטורות אחרים מאלה שנבדקו במחקר זה בתקופת ההערכה הראשונית.

במאמר זה החוקרים לא מצאו קשר בין טמפרטורות חמות בספרד לבין הפחתה במספר החולים ב-COVID-19, זאת בהתחשב במשתנים הקשורים לאוכלוסיה כגון צפיפות, גיל, ומספר מטיילים.

נושאים קשורים:  חדשות,  מחלות זיהומיות,  נגיף הקורונה,  מזג אוויר,  טמפרטורה,  קורונה,  ספרד,  19-COVID,  מחקרים
תגובות
06.05.2020, 20:00

צריך לבדוק קשר להבדלים בכמות UV, מה שלא הכי אפשרי במדינה לא מאוד ארוכה.
צריך לעשות בדיקה בצ'ילה אם וכאשר המגיפה תגיע לשם, ולבדוק את צפון צ'ילה שבטח מקבלת הרבה יותר UV (יחסית) מאשר דרום צ'ילה

אנונימי/ת
06.05.2020, 21:15

בדרום צ׳ילה חיים לרב פינגווינים.😀

20.06.2020, 13:28

מבריק. יש אתר של פיזור מדדים כולל UV index בצ'ילה.
אני רציתי לשלוח לך אך בתמסורת לא יודע איך.
אם תרצה שלח לי כתובת למייל ([email protected])

אנונימי/ת
06.05.2020, 20:57

נו באמת, המאמר לוקח את התקופה של סוף החורף בספרד (אם כמות יחסית מוגבלת של שמש) ומוצא שאין השפעה של הטמפרטורה והשמש על התחלואה והדבקה ב-SARS-COV2 ואתם מפרסמים זאת כעובדה מדעית? מגוכח בעיני לחלוטין. עובדה שכיום (מאי) בכל המחוזות בספרד ירדה התחלואה והמתים ובטח שקצב ההדבקה ירדו מאד גם ביחס לתקופות ההסגר המלא של סוף מרץ. הטענה של ראש הממשלה ביחס לאי תלות בשמש ובחום הייתה מספר המקרים הגבוהה בברזיל רק שהוא לא ידע או לא אמרו לו שעיקר מקרי התחלואה והמוות הם בדרום ברזיל במיוחד בסאו פאולו (שקרה, גשומה ופוגית בתקופה הזאת) המתקדמת טכנולוגית בעוד שהצפון החם והשימשי פחות נפגע.

אנונימי/ת
06.05.2020, 21:12

ממש לא נראה סביר שכל השיפור בישראל מתחיל ונגמר בסגר.
נראה שאין צורך במחקרים מדופלמים; הקיץ פשוט עובד.

אנונימי/ת
07.05.2020, 16:51

איזה קייץ? רק אתמול ירד גשם

אנונימי/ת
10.05.2020, 09:31

על מה הם מדברים 8-15 מ"צ זה חורף. צריך משרעת טמפרטורות רחב יותר.