קורונה עולמי

רוסיה: רופאים שמתחו ביקורת על מערכת הבריאות נפלו באורח מסתורי אל מותם

רופאים ברוסיה שטיפול בחולי קורונה מצאו את מותם בנפילה מחלונות בתי חולים בהם עבדו | יועץ הממשלה הבריטית למאבק בקורונה נאלץ להתפטר מתפקידו לאחר שהפר את הסגר

קיר זיכרון לרופאים שמתו במהלך מגיפת הקורונה בסנט פטרסבורג, רוסיה. צילום: Alexander Chizhenok/ שאטרסטוק

כאשר רוסיה דיווחה על עוד 11,231 חולי קורונה חדשים שנוספו למניין בה היום ובסך הכל עד כה חלו בה 177,160 ומתו 1,632 – לפחות לפי הדיווח הרשמי – דלפו ממדינה זאת דיווחים על שלושה רופאים שטיפלו בחולי קורונה וכולם "נפלו מחלונות המוסדות שבהם עבדו. שניים מתו ואחד שרד אבל מצבו האמיתי לא ברור".

ההערכה הרווחת מדיווחי התקשורת הבינלאומית על האירועים המוזרים היא שיש כנראה גורם ממשלתי המנסה להשתיק פרסום מידע נכון על מגיפת הקורונה ברוסיה. סדרת התאונות המסתוריות הציתה את הדיון על מצב מערכת הבריאות הרוסית וייתכן ש"התאונות" – קרוב לוודאי נסיונות התאבדות או "אילוץ להתאבד" - הם ניסיון להשתיק רופאים שמחו על מצבה העגום של מערכת האשפוז והטיפול הרפואי במדינה.

הרופא שנותר בחיים הוא ד"ר אלכסנדר שופלב, רופא אמבולנס מהעיר וורונז', דרומית למוסקבה. הוא נפל (או הופל) מחלון הקומה השנייה בבית חולים מקומי. כלי תקשורת בוורונז' דיווח שאובחן כחולה קורונה. יום קודם לכן פרסם עם רופא-עמית סרטון וידיאו ברשת החברתית שבו התלונן כי בית החולים מחייב אותו לעבוד גם לאחר שנדבק בנגיף וכן שקיים מחסור חמור בציוד מגן לרופאים ורבים מהסגל הרפואי נחשפו לנגיף. השניים נחקרו במשטרה והואשמו בהפצת "ידיעות כוזבות", כך לפי דיווח ב-CNN.

גם שרת התרבות של רוסיה נדבקה בקורונה לאחר פגישה עם שחקני תיאטרון במוסקבה. ראש הממשלה אובחן כנדבק בשבוע שעבר.

בתוך כך נמסר הבוקר (ה') כי האיחוד האירופאי הכין מסמך שבו הוא קורא לחקירה של התגובה העולמית למשבר, לרבות תפקודו של ה-WHO. הנושא ידון בוועידת שרי הבריאות של ממשלות חברות ה-WHO. העיתון הבריטי "גרדיאן" מסר כי מוצע להקים מנגנון באמצעותו יוכלו המדינות להפיק לקחים ממשבר הקורונה. ארה"ב ואוסטרליה דורשות חקירה בינלאומית מלאה.

לפי הנתונים העדכניים לבוקר זה (ה', 11:30) מניין חולי הקורונה בעולם מתקרב באיטיות לכדי ארבעה מיליון – עתה כבר 3,836,183 ומתוכם 265,364 מתו אבל 1,307,608 כבר החלימו. במצב פעיל עכשווי עדיין 2,263,211 חולים כשמצב קריטי 48,087 – כ-2%.

בארה"ב עלה מספר החולים מתחילת המגיפה ל-1,263,224 ומניין הנפטרים 74,809 – מעל 2,000 נוספים מאז הדיווח של אמש ב-22:30. עם זאת, כבר החלימו 213,109.

בספרד חלו 253,682 (נפטרו 25,857, החלימו 159,359) ובאיטליה 214,457 (נפטרו 29,694, החלימו 93,245). בבריטניה, שבה חצה אתמול מניין המתים מהמחלה את רף 30 האלף (30,076 מתוך 201,101), ממתינה הממשלה לקבל נתונים על היקף התחלואה ומגמתה בסוף השבוע ואחר כך יוחלט על ההקלות בסגר.

הדרמה בלונדון נוגעת לאפידמיולוג, פרופ' ניל פרגוסון מ"אימפריאל קולג'", יועץ הממשלה למאבק בקורונה, שתחזיותיו בעבר ספגו כבר ביקורת קשה מאוד: הוא הפר את הסגר שהוא עצמו לחץ להפעילו כשפגש בסתר את אהובתו וכשהדבר נחשף, הודה בטעות בשיקול הדעת ומיהר להתפטר.

בצרפת, שבה עד כה חלו 174,191 אזרחים ונפטרו 25,809, נתגלה כי קבוצת ספורטאי קרב-5 צבאי שהשתתפו עוד באוקטובר בתחרות בינלאומית לנבחרות צבאיות במקצוע הזה שהתקיימה בווהאן, סין, סיפרו כי ייתכן שנדבקו כבר אז בנגיף קורונה משום שחוו חום, כאבי שרירים וקשיי נשימה. התחרות  התקיימה חודשיים לפני שסין החלה לדווח רשמית על ההתפרצות.

גם חברי משלחות ספורטאים מארה"ב, משוודיה ומאיטליה שהשתתפו באותו אירוע מדווחים עתה על תסמינים דומים. אחד מחברי משלחת איטליה סיפר כי שבוע לאחר שחזר מסין עלה לו החום ונדרשו שלושה שבועות עד שהחלים בעוד בנו בן השנתיים נדבק. הדיווחים הללו מעלים שוב את התהייה שמא הממשלה הסינית ידעה על המחלה אבל טרחה להסתיר זאת.

נושאים קשורים:  קורונה,  רוסיה,  בריטניה,  חדשות,  מגיפת הקורונה
תגובות