קורונה בישראל

משרד הבריאות: האוצר העביר רק חצי מהכסף שהובטח למשבר הקורונה

בריב על התקציב טוענים באוצר: עשרה מיליארד שקל שהובטחו יועברו למשרד הבריאות עד סוף 2020 | ההקצאה לשכר תשולם לצוותים במהלך השנה ומימון המיטות לקורונה יהיה כנגד חשבוניות שיוגשו לחשב הכללי

מחלקת מונשמים במרכז הרפואי זיו. מי ישלם על המיטות? צילום: דוברות בית החולים

מתחילת השבוע מתנהל בין משרד הבריאות למשרד האוצר "קרב של ממש" סביב הקצאת חמישה מיליארד שקל. משרד הבריאות טוען שהובטחו לו כחלק מההקצאה המיוחדת למאבק בקורונה עשרה מיליארד שקל, אבל בפועל קיבל רק חמישה מיליארד, בעוד פקידות האוצר טוענת ש"משרד הבריאות יקבל את מה שמגיע לו אבל רק בתום דיוני תקציב המדינה".

בדיווח של אדריאן  פילוט הבוקר (ה') ב"כלכיסט" נמסר גם כי בעוד שהאוצר הכריז עם תחילת המגפה על עשרה מיליארד שקל לשימושי מערכת הבריאות כהקצאה חד פעמית, טוען משרד הבריאות שלמעשה אושרו רק שמונה מיליארד. כן חלוקים המשרדים על השימוש שנעשה בסכום הזה ובסכומים שטרם הועברו. לפי הדיווח, סבורים בכירי האוצר שמשרד הבריאות מנצל את המשבר "כדי לנסות למשוך לעצמו עוד 2‑4 מיליארד שקל לבסיס התקציב".

רוב ההקצאה שמערכת הבריאות קיבלה עד כה יועדה למיגון צוותים ולרכש מכשירי הנשמה. לצרכים אלה אושרה מסגרת של 3.65 מיליארד שקל, שלאו דווקא נוצלה. בנוסף, אושרו 1.3 מיליארד שקל להגדלת מלאי התרופות ו-900 מיליון שקל להרחבת קיבולת המערכת לטיפול בחולי קורונה במצב בינוני וקשה - בעיקר בהגדלת מספר המיטות בכ־12 אלף. עוד כ־620 מיליון שקל אושרו למערך הגריאטרי.

אבל בלב המחלוקת נושא כוח האדם: 400 מיליון שקל ניתנו לגיוס 200 רופאים חדשים, מתוך 400 שאושרו אך לא תוקצבו במלואם; 661 לאחים ואחיות שתוקצבו מתוך 1,600 שאושרו; 340 עובדי מינהל ומשק בבתי החולים הממשלתיים ועובדים במקצועות פארא-רפואיים (מתוך 1,140 שאושרו). בנוסף, אושרו עוד 102 תקנים לעובדי מעבדה שתוקצבו במלואם, בעלות של 575 מיליון שקל.

כן הוקצו 200 מיליון שקל למלונות הקורונה, 90 מיליון שקל לתגבור מד"א ועוד כ־200 מיליון לקופות החולים, לתגבור מוקדים ולאמצעי ההסברה. בסך הכל אושרה מסגרת תקציבית של 8.05 מיליארד שקל, ולא של עשרה מיליארד שקל כפי שהבטיח האוצר. פקידי האוצר טוענים שהוקצו עשרה מיליארד שקל אבל עד סוף 2020 ושההקצאה לשכר תשולם  לצוותים במהלך השנה. מימון  המיטות לקורונה "יהיה כנגד חשבוניות שמערכת הבריאות תגיש לחשב הכללי במהלך השנה".

בדיווח נמסר כי מנהלי קופות החולים מתריעים כבר כמה חודשים שרוב התקצוב לקורונה חייב היה להגיע לקהילה ולא לבתי החולים.

נושאים קשורים:  משרד האוצר,  משרד הבריאות,  תקציב מערכת הבריאות,  נגיף הקורונה,  מגיפת הקורונה,  מיטות אשפוז,  חדשות
תגובות
אנונימי/ת
08.05.2020, 10:38

היכן החצי השני? אולי כבר עובר למשרד השיכון לאברכי חסידות גור.??

אנונימי/ת
09.05.2020, 16:48

אם יש וכוח לאן להעביר את התקציב, סימן שלא הוקצב מספיק!